Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Aγανακτισμένοι στους δρόμους !

...Μέσω Face Book !
Χιλιάδες πολίτες δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στις ειρηνικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα την Τετάρτη. Οι νέοι ενώνουν τις φωνές τους απέναντι στα μέτρα. "Έπεσε" η σελίδα για την διαδήλωση στο Σύνταγμα.
Ειρηνική διαδήλωση στα πρότυπα της Ισπανίας, διοργανώνεται για τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, μέσω Facebook στο Σύνταγμα. Αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Η διαμαρτυρία τιτλοφορείται "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" και σύμφωνα με τους διαχειριστές της σελίδας στο Facebook η λέξη "αγανακτισμένοι" δεν έχει στόχο να υποκινήσει σε πράξεις βίας.
Στόχος είναι να ακουστεί η φωνή των νέων, απέναντι στην λαίλαπα των νέων μέτρων λιτότητας που υποθηκεύουν το μέλλον των Ελλήνων.
Διευκρινίζεται ότι δεν θα υπάρχει πολιτικός χρωματισμός, πλακάτ και σχέδιο, αλλά καθένας θα εκφράσει τον εαυτό του.
Η ανταπόκριση των πολιτών μέχρι στιγμής είναι μεγάλη, με περίπου 7.000 να έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν το "παρών" στο Σύνταγμα, περισσότεροι από 9.000 στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και πάνω από 2,500 στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.
Λίγο πριν τις επτά το απόγευμα της Τρίτης, η αρχική σελίδα για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα "έπεσε" για αδιευκρίνιστους λόγους, ωστόσο δημιουργήθηκε νέα που προαναγγέλλει ξανά τη διαδήλωση.
Ο αριθμός των ανθρώπων που δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν αυξάνεται διαρκώς και μένει να δούμε αν θα δούμε και στην Ελλάδα εικόνες αντίστοιχες της Ισπανίας.
Πηγή:News247.gr