Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ

                                    Με μέλη της εταιρείας enova.....
Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Χρήστο Σκούρτη είχαν μέλη της εταιρείας enova που προτίθεται να δημιουργήσει το αιολικό πάρκο στην κορυφογραμμή του όρους Παντοκράτωρ. Ο κ. Σκούρτης ανέφερε ότι η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα ενώ το θέμα θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι η συζήτηση θα γίνει εκ του περισσού αφού ο απερχόμενος Γ.Γ. της ΠΙΝ Κ. Γεωργαλίδης έχει υπογράψει την Περιβαλλοντική Μελέτη του έργου.

Ο Μηχανικός Σύμβουλος της επιχείρησης, Παναγιώτης Λεόντιος δήλωσε ότι οι όποιες αντιδράσεις έχουν καταγραφεί στον τοπικό τύπο στερούνται βάσης, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα «πράσινο» έργο το οποίο δεν δημιουργεί ούτε οπτική ρύπανση, παρά το γεγονός ότι το ύψος κάθε μιας εκ των ανεμογεννητριών μαζί με την φτερωτή θα φθάνει τα 120 μέτρα.
Στη συνάντηση συμμετείχε και το μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Δ. Φαναριώτης, τασσόμενος υπερ της κατασκευής του έργου.
ert.gr

ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ


Τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός

Συμπλοκές μεταναστών στην ΗγουμενίτσαΣοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών, στα οποία τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός, σημειώθηκαν στην Ηγουμενίτσα. 

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν από οδηγούς φορτηγών ότι 200 μέτρα πριν την είσοδο του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας, μεγάλες ομάδες μεταναστών, σταματούσαν τα φορτηγά, κλείνοντας τους τον δρόμο, με σκοπό να επιβιβαστούν σε αυτά και να ταξιδέψουν λαθραία προς την Ιταλία.

Άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας έσπευσαν στο σημείο με 2 οχήματα και απομάκρυναν τους συγκεντρωμένους μετανάστες. 

Μικρή ομάδα από νεαρούς, άρχισαν να πετροβολούν τα διερχόμενα φορτηγά και τα περιπολικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου και του έγιναν δύο ράμματα στο μάγουλο.

Πηγή: thebest.gr