Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΡΙΞΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ


ΕΚΚΛΗΣΗ ΧΑΡΗ ΠΑΜΠΟΥΚΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Μήνυμα στις τράπεζες στέλνει ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», ενώ υποστηρίζει ότι σύντομα θα χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις στην οικονομική πολιτική που ασκήθηκε υπό πίεση.
Σε διορθώσεις σε λάθη που έγιναν υπό πίεση στην οικονομική πολιτική και σε στροφή σε μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης που θα ενισχύσουν την κοινωνική ειρήνη και συνοχή, αναφέρθηκε ο Χ. Παμπούκης, ο οποίος επισημαίνει την ανάγκη μιας εθνικής πολιτειακής συμφωνίας για να βγει η χώρα το συντομότερο δυνατό από την κρίση.
Ο υπουργός Επικρατείας λέει πως όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, θα χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις προς αυτούς που συγκυριακά σηκώνουν περισσότερα βάρη από αυτά που τους αναλογούν, ωστόσο υποστηρίζει ότι προς το παρόν χρειάζεται μεγαλύτερη επιμονή στα θέματα της πραγματικής οικονομίας.
Αναφερόμενος στις τράπεζες, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού τις καλεί να ρίξουν χρήμα στην αγορά. "Δεν είναι δυνατό οι τράπεζες να κεφαλαιοποιούν στην πραγματικότητα χρήματα του ελληνικού λαού και να μην δίνουν λογαριασμό για τίποτα. Δεν μπορεί να ισχύει το άλλος πληρώνει και άλλος χαίρεται", τονίζει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών ο υπουργός ξεκαθαρίζει πως αυτό δεν αποτελεί λύση και θέτει και πάλι θέμα ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του τόπου.
Σχετικά με τη σύνθεση της κυβέρνησης και τις όποιες διαφωνίες υπάρχουν μεταξύ των υπουργών ο Χ. Παμπούκης σχολιάζει ότι "μεμονωμένες τοποθετήσεις υπουργών και κακοφωνίες δεν βοηθούν" .
Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας αξιοποίησης του Ελληνικού, κάνει λόγο για μια τριπλή ευκαιρία που αλλάζει στην πράξη το αναπτυξιακό μοντέλο.
Μίκα Κοντορούση