Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΘΥΕΛΛΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ


Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία σήμερα....

- Ουρές χιλιομέτρων στην Εθνική, “βούλιαξε” πάλι ο δρόμος στη Χαλυβουργική
Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία σήμερα

- Αποκλεισμένα χωριά και κλειστά σχολεία στην επαρχία, μόνο με αλυσίδες η κίνηση σε πολλούς νομούς
- Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων 

- Αναλυτικά η πρόγνωση

Νέα προβλήματα έφερε η σημερινή νεροποντή. Η Εθνική Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Χαλυβουργικής “μάζεψε” νερά με αποτέλεσμα από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Κόρινθο η κίνηση να γίνεται μόνο από τη μία

Νέο σφοδρό κύμα αναμένεται να πλήξει σήμερα τα βορειοανατολικά προάστια της Αθήνας.

Στην Πάρνηθα και τους πρόποδές της θα πέσει χιόνι, ενώ μέχρι το μεσημέρι η βροχή στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι πολύ έντονη. Έντονο το πρόβλημα και με το βοριά, καθώς αναμένονται άνεμοι ως και 8 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές της Αττικής. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς, ενώ στα βόρεια προάστια το θερμόμετρο δεν θα δείξει πάνω από 5.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες η βροχή που έπεσε όλη την ημέρα ισούται σε όγκο με τη βροχή που συνήθως πέφτει στην Αττική μέσα σε ένα μήνα. Η βροχή συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στους δρόμους.

Λίγο πριν τις 8 το πρωί την ώρα που ένα βυτιοφόρο περνούσε από την οδό Αθηνάς στο Κορωπί ο δρόμος υποχώρησε με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να εγκλωβιστεί. Λόγω των νερών στο οδόστρωμα  έχουν κλείσει, επίσης, οι δρόμοι σε Λούτσα, Σπάτα και Πικέρμι. Προβλήματα στην κυκλοφορία υπάρχουν και στο δρόμο που συνδέει το Μαρκόπουλο με τον Κάλαμο στο ύψος του Ωρωπού. Ενώ κλειστός είναι ο δρόμος στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω λόγω χιονιού.

Μέχρι πριν από λίγη ώρα, η πυροσβεστική είχε δεχθεί, συνολικά από χθες, περίπου 420 κλήσεις για πλημμύρες και για κοπές δέντρων σε όλο το λεκανοπέδιο. Τριάντα έξι συνεργεία με 80 πυροσβέστες βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο και επεμβαίνουν στα σημεία που δέχονται κλήσεις για προβλήματα.

Το φαινόμενο αναμένεται να υποχωρήσει μετά το απόγευμα.

Σβήνουν οι ελπίδες για τον αγνοούμενο στο Τολό

Αργά χθες το απόγευμα βρέθηκε η λέμβος του 31χρονου κοντά στην περιοχή Λιγονερίου Σπετσών. Δυστυχώς οι άνδρες του Λιμενικού δεν εντόπισαν και τον ίδιο, ενώ στην περιχοή εξακολουθούν να να πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ.

Αποκλεισμένα χωριά και αλυσίδες

Τουλάχιστον 42 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στην περιοχή της Φθιώτιδας. Στα ανατολικά του νομού δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας.

Παραμένουν τα προβλήματα στην περιοχή του Δομοκού όπου η χιονόπτωση συνεχίστηκε όλη τη νύχτα με αποτέλεσμα να υπάρχει στο δρόμο αρκετό χιόνι και να χρειάζονται αλυσίδες. Απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών ενώ είναι κλειστά τα όλα τα σχολεία της περιοχής.

Αναγκαίες οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήματα του οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται από Φλώρινα προς Καστοριά, μέσω Βιτσίου, όπως και στην επαρχιακή οδό Γρεβενών - Μετσόβου, από το 20ο χλμ.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται, επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Πηλίου, από την περιοχή της Πορταριάς, στον επαρχιακό δρόμο Βόλου - Φαρσάλων, από το 30ο χλμ., σ’ ολόκληρο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας, καθώς στην εθνική οδό Τρικάλων - Ιωαννίνων, από το ύψος της γέφυρας Μουργκάνι.Με αλυσίδες γίνεται η κίνηση από και προς τα Καλάβρυτα.

Έως 9 μποφόρ οι άνεμοι - Ποια δρομολόγια πλοίων δεν γίνονται

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου απο Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο. Κλειστά τα πορθμεία Αιδηψός - Αρκίτσα και Κυλλήνη-Ζάκυνθος. Τα δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ από τη Σαλαμίνα για Πέραμα δεν πραγματοποιούν δρομολόγια τα μικρά σκάφη.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Θεσσαλονίκη: σήμερα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το πρωί στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Θερμοκρασία: από μείον 5 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 4 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές βροχές στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της στερεάς και της Πελοποννήσου. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο έως 8 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Τα φαινόμενα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική στερεά και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους έντονα. Από το μεσημέρι βαθμιαία βελτίωση.
Θερμοκρασία: από μείον 2 έως 09 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα στις βόρειες Κυκλάδες κατά τόπους θα είναι ισχυρά, γρήγορα όμως θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 8 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τη Χίο και νοτιότερα θα είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι όμως και από τα βόρεια σταδιακά θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου