Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΚΟΥΙΝ !


Η Χίλαρι Κλίντον θα τον ζητούσε αλλά.....
Την επιστροφή στην οικογένεια Κουίν, του ερημικού κόλπου που είχε αγοράσει ο διάσημος ηθοποιός στη Ρόδο, επρόκειτο να ζητήσει η Χίλαρι Κλίντον. Η επίσκεψή της στην Ελλάδα αναβλήθηκε, ωστόσο η υπόθεση παραμένει ανοικτή. Η αγορά, η γραφειοκρατία και η πικρία του κινηματογραφικού "Ζορμπά" 
Πολλά θα ήταν τα ζητήματα που θα συζητούσε η Υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α Χίλαρι Κλίντον με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η οποία αναβλήθηκε.
Πέραν όμως των κρίσιμων θεμάτων, όπως αποκαλύπτει η Βρετανική Guardian, θα ήταν να επιστραφεί στη χήρα του Αντονι Κουίν, η έκταση που είχε αγοράσει ο ηθοποιός στην Ρόδο, αγορά που έχει ακυρώσει το ελληνικό Δημόσιο.
Στέφανος Νικήτας 

Ο "Ζορμπάς" αγαπούσε υπερβολικά την Ελλάδα αναφέρει στο άρθρο της η ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ελενα Ελενα Σμιθ.
Δεν ξαναπήγε στη Ρόδο...
Έτσι μετά  γυρίσματα της ταινίας "Τα Κανόνια του Ναβαρόνε" στην Ρόδο, αποφάσισε "να αγοράσει έναν ερημικό κόλπο στο νησί και να δημιουργήσει ένα διεθνές κέντρο για καλλιτέχνες και κινηματογραφιστές.
"Παρά τις υποσχέσεις από την κυβέρνηση ότι ο ηθοποιός, μπορούμε να αποκτήσει τον κολπίσκο έναντι συμβολικού ποσού προς αναγνώριση του ρόλου του στην προβολή της ομορφιάς των ελληνικών νησιών, η αγορά ακυρώθηκε αργότερα" αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει:
"Ήταν μια κίνηση που εδώ και 50 χρόνια στοιχειώνει την οικογένεια του εκλιπόντος, ο οποίος είχε ορκιστεί να μην ξαναπάει ποτέ στην Ρόδο. Ήταν τόσο εξοργισμένος, που κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα πριν τον θάνατό του στην Βοστόνη το 2001, πήγε μόνον στην Κρήτη, όπου είχε γυρίσει τον "Ζορμπά" και ποτέ ξανά δεν αναφέρθηκε στην Ρόδο".

"Ο Κουϊν είχε πικραθεί πολύ" καθώς θεωρούσε ότι "είχε αποκτήσει νόμιμα την περιοχή" αναφέρει στο δημοσίευμα ο δικηγόρος της οικογενείας Κουϊν, Στρατής Στέφανου.  Σύμφωνα με τον δικηγόρο του οποίου οι απόψεις φιλοξενούνται στο άρθρο ο ηθοποιός είχε ξοδέψει τεράστια ποσά για να ανοίξει περάσματα μέσα από τα βουνά και να φτιάξει δρόμους και γραμμές ύδρευσης στην περιοχή, πριν επέμβουν οι τοπικές αρχές.
Δέκα χρόνια έχουν περάσει από το θάνατο του και σύμφωνα με την αρθρογράφο η χήρα του, Κάθριν Κουϊν, "η οποία έχει σχέσεις με πολύ σημαντικούς ανθρώπους στην Ουάσιγκτον" θα προσπαθήσει να διορθώσει το λάθος.
Μέχρι και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να τον ενημερώσουν για  τον "φάκελο Αντονι Κουϊν" πριν την αναμενόμενη επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα, αναφέρει η Σμίθ.
Τέλος, το δημοσίευμα καταλήγει φιλοξενώντας δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, πρώην υπουργού εθνικής Οικονομίας ο οποίος είχε χειριστεί την υπόθεση στις αρχές της δεκαετίας του 90' και οποίος θυμάται την υπόθεση σαν υπόδειγμα του λαβύρινθου της ελληνικής γραφειοκρατίας, την οποία ούτε καν ο Κουϊν, δεν μπορεί να υπερβεί.
"Προσπαθήσαμε να πιέσουμε πολύ σκληρά, αλλά δεν υπήρχαν τα έγγραφα που θα μας επέτρεπαν να του δώσουμε την περιοχή".  καταλήγει ο πρώην υπουργός.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ !


ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ: Σύλληψη 60χρονου για Φρουτάκια...
elas-logo
Συνελήφθη, το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 61χρονος ντόπιος για παράβαση του νόμου περί τυχερών παιγνίων.
Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο ο 61χρονος συνελήφθη να λειτουργεί κατάστημα καφέ-μπαρ ιδιοκτησίας του, έχοντας εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, έξι ειδικά διαμορφωμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι ήταν σε θέση αναμονής για την διενέργεια του απαγορευμένου παιγνιδιού «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» από ισάριθμους παίκτες –πελάτες του καταστήματος., καθώς και μία κεντρική μονάδα επεξεργασίας –διαχείρισης και ελέγχου «server» μέσω του οποίου τίθονταν σε λειτουργία το λογισμικό πρόγραμμα των ανωτέρω υπολογιστών.
2xΕπίσης εντός του χώρου του καταστήματος ήταν εγκατεστημένο και σε αναμονή ένα ηλεκτρονικό μηχάνημα για τη διενέργεια του απαγορευμένου παιγνιδιού «ΤΡΙΛΙΖΑ».
Επιπλέον υπήρχαν εγκατεστημένες και δύο κάμερες οι οποίες κατέγραφαν τους χώρους και ήταν συνδεδεμένες με μηχάνημα καταγραφής.
Εντός συρταριού του καταστήματος βρέθηκε  το ποσό των395 Ευρώ.
Τα ηλεκτρονικά μηχανήματα, οι κάμερες, το μηχάνημα καταγραφής με το τηλεχειριστήριο και τα χρήματα κατασχέθηκαν.
Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.
TITΛΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ : CORFU NEWSIT         KEIMENA:  CORFU TIME
 ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ Α ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΖΟΟ.GR
Ξεκίνησα το group OΧΙ «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» ΚΑΙ «ΚΟΥΛΟΧΕΡΗΔΕΣ» ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ως μια αντίδραση στα δημοσιεύματα για την επαναφορά των τυχερών ηλεκτρονικών παιχνιδιών από την κυβέρνηση της ΝΔ. Σε αυτή τη προσπάθεια θεωρούσα βέβαιους σύμμαχους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ανθρώπους με ιστορία και μεγάλη προσφορά στην αντιμετώπιση εξαρτήσεων όπως ο Μ. Σκουλάκης. Τελικά η επαναφορά των φρουτακίων δεν έγινε επί ΝΔ. Πάει να γίνει τώρα επί ΠΑΣΟΚ! Τώρα συνεδριάζει ο Πρωθυπουργός με τους Υπουργούς της κυβέρνησης και συζητάνε για την πλήρη απελευθέρωση του τζόγου στη χώρα μας.
Απευθύνω μια έκκληση τις τελευταίες στιγμές πριν ανακοινωθούν οι αποφάσεις: 
Μην το κάνετε αυτό κύριε Πρωθυπουργέ. Μην κάνετε τον τζόγο σημαία της Ελλάδας. Μόνο κακό θα προκληθεί. Τα λεφτά που θα πάρετε από τα τυχερά παιχνίδια είναι τα ίδια χρήματα που θα πήγαιναν σε ένα κατάστημα. Είναι κρίμα να καταδικάσετε μια χώρα στη πιο επικίνδυνη εξάρτηση χωρίς να υπάρχει καν ουσιαστικό όφελος. Σταματήστε, ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα.
ΖΟΟ.GR
Corfu Newsit